woensdag 15 februari 2012

Productadvertenties 101

Ooit een stel aanbiedingen tegengekomen waarbij het nét iets duurdere model zó veel beter is? Precies! Vaak staan die aanbiedingen zelfs naast elkaar, grutjes wát een toeval!

Niet dus. Vaak is het zo dat het goedkopere model een stuk duurder verkocht wordt om zo het betere (maar duurdere) model aantrekkelijker te maken. Prik hier doorheen als consument! Voor je tot aankoop overgaat is het verstandig om op prijsvergelijkingssites na te gaan of dit werkelijk een lage prijs is.


Nog een middel om consumenten te lokken om snel te kopen is door gebruik te maken van 'daily offers'. Omdat de aanbieding over 6 uur vervalt, denken mensen niet veel na voor ze tot aankoop overgaan. In bovenstaand voorbeeld wordt de iPad 2 verkocht voor het mooie ronde bedrag van €570,01. Op zich geen verkeerde prijs, maar na een beetje research kan iedereen weten dat de iPad 3 er binnenkort weer aankomt en zijn voorganger dus enorm in prijs zal dalen. Deze voorraad-deal is dus helemaal geen domme zet van de adverteerder, maar als consument kom je volgende maand bedrogen uit als je er achter komt dat je voor de zelfde prijs het betere model had kunnen kopen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten