donderdag 8 maart 2012

Roze camera's

Je kent het wel, je lonkt naar die geweldig leuke roze compact camera bij de Wehkamp. Maar uiteindelijk beslis je toch om hem maar niet te bestellen.
Te opzichtig.


Vervolgens kom je tijdens het surfen alleen nog maar diezelfde camera tegen! Virus? Nee, verre van dat. Webshops zijn toegestaan om IP adressen vast te leggen van hun bezoekers. Hierbij mogen zij aan informatieverzameling doen, bijvoorbeeld dus welke producten jij bekijkt of in je winkelmandje hebt liggen. Dit zorgt er in combinatie met een 'cookie' voor dat je overal nog eens herinnerd wordt aan het mooie koopje dat jij net hebt laten schieten. Je hebt dus geen virus op je computer, want alleen je IP adres wordt gebruikt om deze advertenties keer op keer te laten zien.

Maar nu het belangrijkste: wat kun je er aan doen? Je kunt er voor zorgen dat je zelf cookies bakt op je computer waarin staat dat je je afmeldt voor deze advertentievorm. Ga naar deze website en bekijk maar eens in hoeveel advertentie-'netwerken' jouw computer gespot is. Kies vervolgens 'Select all' en dan op 'Submit' om je voor alle netwerken af te melden!

Opgeruimd staat netjes! Die blauwe camera vond je trouwens toch mooier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten